oproepen

Op deze pagina vindt u oproepen voor deelname  aan onderzoek of andere interessante zaken.

Op de site van de Parkinson Vereniging staan oproepen voor diverse onderzoeken. Vaak zijn dat onderzoeken waaraan u vanuit Limburg goed kunt deelnemen omdat het bijvoorbeeld telefonisch kan of u bepaalde informatie per post op kunt sturen. 

Dichter bij huis lopen er in het MUMC+ ook onderzoeken naar de ziekte van Parkinson, zoals de  Parkin’Play studie:
Kan een gezondheidsspel gunstig zijn voor Parkinson patiënten? Tijdens onze bijeenkomst in september hebben Annelien Duits, klinisch neuropsycholoog MUMC+, en Sjors van de Weijer, wetenschappelijk onderzoeker MUMC+, een presentatie gegeven over o.a. de Parkin’Play Studie die in het MUMC+ wordt uitgevoerd. Deze studie heeft als doel te onderzoeken of de cognitieve functies bij mensen met de ziekte van Parkinson verbeterd kunnen worden. Cognitieve functies zijn de zogenaamde denkfuncties, zoals aandacht, taal, planning en geheugen. Binnen deze studie volgen Parkinson patiënten een cognitieve training in de vorm van een online computerspel, genaamd ‘AquaSnap’.parkinplay-logo-v1 Er wordt onderzocht of het spelen van dit gezondheidsspel een positief effect heeft op bijvoorbeeld de aandacht en het geheugen van Parkinson patiënten. Meer informatie kunt u nalezen op deze website. Heeft u hier vragen over? Neem dan contact op met uw behandeld arts of stuur uw vraag naar parkinsoncafemaastricht@gmail.com. Dan kunnen wij deze doorspelen aan een van de onderzoekers.

Onderwijsprogramma Mens Achter de Patiënt zoekt patiënten!
Mens Achter de Patiënt is een onderwijsprogramma waarbij studenten van verschillende zorgopleidingen (Geneeskunde, verpleegkunde, fysiotherapie etc.) gekoppeld worden aan mensen met een chronische ziekte. Het doel hiervan is om de studenten inzicht te verschaffen in de impact van ziekte. Een veelgehoorde klacht van patiënten is namelijk het gebrek aan inleving van zorgprofessionals. Zorgverleners tonen onvoldoende empathie en door ze inzicht te geven in de impact van ziekte, hopen wij dit gemis op te vangen. Wij zijn op zoek naar mensen die graag hun ervaringen met zorg delen met studenten! Voor meer informatie kunt u de informatiebrochure hier bekijken. Inschrijven kan via: deze link.

Hobbyen sportclubs vanuit Parkinson Café Maastricht
Tijdens ons 1-jarig bestaan hebben we bij onze bezoekers geïnventariseerd hoe we de activiteiten van Parkinson Café Maastricht nog verder bij hun wensen kunnen laten aansluiten. Wat hierbij naar voren kwam is dat meerdere bezoekers het fijn zouden vinden om naast de maandelijkse bijeekomsten ook een hobby– of sportclub te willen starten met andere patiënten (en familieleden of mantelzorgers). Bijvoorbeeld met een groepje gaan wandelen, samen muziek maken, koken of schilderen. Maar dat kan natuurlijk ook iets heel anders zijn.

Bent u inderdaad op zoek naar andere bezoekers van Parkinson Café Maastricht om samen iets leuks mee te ondernemen, laat ons dat dan weten door een mail te sturen naar info@parkinsoncafemaastricht.nl. Dan plaatsen wij uw oproep op onze website.